Kerstboom soorten

Echte kerstboom | Soorten en verschillen

Op onze kerstboommarkt kan je terecht voor het kopen van echte kerstbomen. Je kan kiezen uit meer dan 1000 echte kerstbomen bestaande uit 4 verschillende soorten en vele verschillende hoogtes en vormen. Hier vind je meer informatie onze echte kerstboom soorten die we beschikbaar hebben: Picea omorika, Abies Nordmanniana (Nordmann kerstboom), Picea glauca ‘Conica’ (dwergspar), Picea Glauce ‘Blue Diamond’ en Abies Fraseri (geurende spar).

Echte kerstboom soorten

Picea omorika - echte kerstboom kopen

Kerstboom Picea omorica  Niet meer beschikbaar

De Servische spar (Picea omorica), ook wel zilverspar genoemd, valt op door z’n grijsgroene kleur. Hij wordt in pot verkocht en kan na de kerstperiode perfect geplant worden in de tuin. Hij is tevens nauwelijks duurder dan de gewone spar. Deze kerstboom is nog steeds zeer gewild, doch verliest hij marktaandeel op de Nordmann kerstboom.

Kerstboom Abies nordmanniana (Nordmann)
Nordmann kerstboom kopen

Geen gesleur met potten, geen naalduitval en niet meer worden geprikt… Dat is wat de Nordmann kerstboom U aanbied. De naalden zijn donkergroen met een zilveren schijn, hebben een sterke glans en zijn ook langer dan die van de klassieke spar. Hij heeft een mooie piramidevorm. Samen met zijn vele naalden zorgt dit voor een mooi gevulde kerstboom. Desondanks is dit niet de grootste troef. Deze is namelijk dat de spar zeer lang zijn naalden houdt. De Nordmannspar wordt aanzien als de Rolls Royce onder de kerstbomen. Het nadeel is dat deze boom maar de helft zo snel groeit als een gewone kerstboom waardoor hij merkelijk duurder is dan een gewone kerstspar. De Nordmannspar die bij ons wordt aangeboden is tien tot vijftien jaar oud. Meer informatie over de Nordmann kerstboom.

Picea glauca ‘Conica’  Niet meer beschikbaar

Picea glauca ‘Conica’ is ook gekend als “De Dwergspar”. Deze kegelvormige spar springt in het oog door zijn kleine formaat. Hij wordt daarom ook tafelboompje genoemd. Deze mini-kerstboom doet het uitstekend op plaatsen waar weinig ruimte is (bv. een klein balkon of een tafel)! Ze laten zich even goed opsmukken als grote kerstbomen en brengen dezelfde kerstsfeer en -geur in huis. Een voordeel is dat u ze na de kerstperiode probleemloos in de tuin of in een bloembak kunt overplanten. De uitval van deze spar is nul procent. Ze hebben alle eigenschappen van een grotere kerstboom en moeten op dezelfde manier verzorgd worden.

Abies farseri kerstboom kopenKerstboom Abies Fraseri  Niet meer beschikbaar

Deze goedgeurende kerstspar komt oorspronkelijk uit de zuidoostelijke Appalachen en is geliefd bij vele mensen. De platte, buigzame naalden zijn donkergroen van klein en staan spiraalsgewijs op de twijgen, maar door een draaiing aan de basis lijken ze in twee rijen te staan. De naalden ruiken naar terpentijn en zorgen ervoor dat elk huis in de gezellige kerstsfeer komt!

Nieuw: Picea glauca ‘Blue diamond’  Niet meer beschikbaar

Echte kerstboom met blauwe naaldenPicea Blue Diamond is een prachtig nieuw kerstbomenras dat zijn oorsprong kent in Deurne. Hier zijn 2 rassen gekruist die oorspronkelijk in de Grand Canyon werden teruggevonden. Resultaat? Deze sierlijke spar! Blue Diamond heeft opvallende zilver-blauwe naalden en een mooie opgaande piramidale vorm waardoor hij bij  interieurdesigners enorm in de smaak valt. De barst is eerst grijsbruin, maar kan na vele jaren verkleuren naar donkergrijs.

Picea Blue diamond kan goed worden uitgeplant in de volle grond, maar verkiest hierbij een plaatsje in de volle zon. Deze spar groeit zo’n 15cm per jaar.

Nieuw: Abies ‘Koreana’   Niet meer beschikbaar

Abies Koreana, ook wel gekend als koreaanse zilverspar, is een traaggroeiende abies soort met een mooie conische vorm. Deze dennenboom vormt al als jonge plant heel wat decoratieve dennenappels wat voor heel wat sfeer zorgt in de woonkamer! Van naald lijkt Abies Koreana zeer hard op de populaire ‘Fraseri’: Korte dikkere naalden met een frisgroene bovenkant en een zilverkleurige onderkant. Echter heeft deze kerstboom een vollere uitstraling door zijn grote hoeveelheid aan takken.

 

Bezoek onze kerstboommarkt en ontdek met eigen ogen onze prachtige kerstbomen!

Kerstboom kopen Oost Vlaanderen