Nordmann kerstboom

Nordmann: Een echte kerstboom zonder naaldverlies

echte Nordmann kerstboom kopenGeen gesleur met potten, geen naalduitval en niet meer worden geprikt door fijne naalden… wat kan de Kerst toch leuk zijn! De Nordmann kerstboom, ook wel gekend als Abies nordmanniana, is een prachtige echte kerstboom die elk jaar populairder wordt dankzij zijn praktische eigenschappen, decoratieve dikke naalden (donkergroen met een zilveren schijn) en zijn mooie piramidevorm. Dankzij zijn vele naalden geeft dit een volle kerstboom met klasse-uitstraling!

Een Nordmann boom houdt zeer lang zijn naalden vast zodat je niet steeds naalden moet opruimen gedurende de kerstperiode. Echter heeft deze boom het nadeel dat hij zeer traag groeit in vergelijking met de gewone kerstbomen. Hierdoor is deze boom merkelijk duurder dan onze andere soorten die we aanbieden. Een leuk weetje: De nordmann kerstbomen die wij verkopen kunnen makkelijk 10 tot 15 jaar oud zijn!

Nordmann kerstboom | Verzorging

De nordmann kerstbomen worden gezaagd aangeboden omdat ze een penwortel hebben die diep in de grond zit. Hierdoor is het niet mogelijk om een nordmann kerstboom met kluit te vinden, met uitzondering van zeer kleine exemplaren. Als verzorging kan je de Nordmann kerstboom plaatsen in een kerstboomstandaard. Dit is een kerstboomvoet met waterreservoir die je kan gebruiken om de nordmann boom makkelijk rechtop te plaatsen en vervolgens water te geven. Verder moet je aan deze kerstboom niets doen, lekker makkelijk!

Een nordmann kerstboom kopen op de kerstboommarkt

Op onze kerstboommarkt heb je keuze uit een duizendtal kerstbomen. Een groot deel hiervan zijn Nordmann kerstbomen die in alle maten gaande beschikbaar zijn (tot wel 4m hoog). De bomen staan mooi gepresenteerd zodat je ze langs elke kant grondig kan bekijken. Wanneer je de perfecte Nordmann kerstboom gevonden hebt voor jouw thuis stopt één van onze medewerkers deze compact in een net zodat je nieuwe boom makkelijk mee naar huis kan.

ECO-tip: Als je bij ons een Nordmann kerstboom gaat kopen kan je deze betalen met (elektronische) ecocheques.